Rabu, 16 Januari 2013

EKHAL

Assalamualaikum..
Hari ni nk citer pasal Ekhal.. Its already 3 weeks of sekolah bermula.. Ekhal still tadika but dh 6 thn la this year.. Still di tadika yg sama, tu dia yg request.. Aku pun ok sbb dh biasa di situ and so far puas hati la.. Dr last year dia dh pandai membaca perkataan yg ada dua suku kata.. Now tgh belajar yg tiga suku kata, a bit panjang but mama pretty sure you can do it sayang...

Ermmm dr bby dia mmg sgt senang dijaga.. X byk ragam smp la dh besar ni.. Harap x byk ragam smp kawin n beranak pinak la.. Senang isteri Ekhal nnt.. Hahha.. Mama pun smp ke situ pikirnya.. But sometimes mmg ada la sesi merajuk sume tu... Biasalah kan, nak tp x dpt, of course la merajuk... Kalu aku pun gitu.. Hahaaha... Oh, lupa nk story yg Ekhal dpt nombor satu di tadika last year... Nombor satu antara student 5yo.. Mama tersgt la bangga ok and again mama hrp sgt cemerlang tu biar smp bila2... Risau tauuu wpun hanya di tadika sbb dr situ la dia tunjuk dia minat belajar ke x kann... Mama doa byk2 biar anak2 mama jd insan cemerlang dunia akhirat. Aminn..

But satu yg aku risau, dia sgt suka tgk kartun.. Ada bagusnya sbb kartun2 ni buat otak anak2 jd kreatif, aktif etc but kdg ada yg x bagusnya kan... Kdg dialog borak ngn kita pun dh mcm kartun.. Dia suka tnye aku sama ada benda2 dlm tv tu wujud x kt dunia ni.. Contohnya kami anak banak tgh tgk maharaja lawak, kang mula la dia tanye, "ma, kumpulan jozan ni ada ke kt bumi ni?" Jwpn aku mestilah ada kan, kartun je xde kt bumi... "Oh" jwbnya... Ermmmm byk lg tp ssh nk wat dialog.. Haahaa...

Eh aku dh pening nk wat ayat, nnt la smbg.. Haha.. Bye..


2 ulasan:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    BalasPadam
  2. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    BalasPadam